Pažitka
Název:

Piškotový koláček s třešněmi a tvarohem


Piškotový koláček s třešněmi a tvarohem


Ingredience:
Těsto:
vejce5 ks
cukr krupice250 g
horká voda5 lžic
rostlinný olej5 lžic
kypřící prášek1/4 lžičky
polohrubá mouka300 g
Náplň:
vypeckované třešněcca 600 g
Na ozdobu:
tvaroh z vaničky500 g
moučkový cukr dle chuti
třešně dle potřeby
Postup přípravy:

Když zrají třešně, musí být bublanina, všichni ji máme doma velmi rádi. Tentokrát jsem ji udělala trochu jinak.

Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme horkou vodu, olej, kypřící prášek a mouku, vše šleháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravíme si koláčkové formičky, nejlépe z vyjímatelným dnem, jemně je vytřeme máslem nebo olejem a naplníme těstem. To těsta dáme vypeckované třešně a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 - 190 st. asi 20-30 minut, ale délka pečení záleží na typu trouby.

Koláčky necháme vychladnout, pak je vyklopíme a před podáváním ozdobíme tvarohem rozmíchaným s cukrem a třešněmi.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno