Pažitka
Název:

Pistáciové tartaletky


Pistáciové tartaletky


Ingredience:
Tartaletky:
hladká mouka220 g
moučkový cukr80 g
mleté pistácie70 g
máslo150 g
sůl špetka
žloutek1 ks
Pistáciový krém:
bílá čokoláda70 g
jemně mleté pistácie50 g
krupicový cukr100 g
vejce2 ks
mandlový extrakt1 lžička
smetana180 ml
Na ozdobení:
malinová marmeláda dle potřeby
šlehačka dle potřeby
maliny dle potřeby
pistácie dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes se objevilo na novinových stáncích dubnové číslo časopisu F.O.O.D.
Významný to den pro Tytynu. Proč? V tomto čísle s ní naleznete rozhovor, ale především recept na úžasně jarní tartaletky. Pro ty co by si jej nestihli pořídit, dávám recept i sem.

Všechny ingredience na tartaletky vypracujeme na vále do hladkého těsta. Rozdělíme jej na deset stejných částí, ty vyválíme a vmačkáváme do formiček. Těsto propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme asi 10 – 12 minut.  
Vychladlé tartaletky vyklopíme z formiček a potřeme malinovou marmeládou.
Mezitím ve vodní lázni šleháme vajíčka s krystalovým cukrem, dokud směs nezhoustne.  Odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme čokoládu, smetanu, mandlový extrakt a mleté pistácie. Vše vymícháme do hladka. Pistáciovým krémem plníme tartaletky. Necháme alespoň 6 hodin odležet. Nakonec zdobíme šlehačkou, malinami a pistáciemi.
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno