Pažitka
Název:

Pivní preclíky


Pivní preclíky


Ingredience:
Ingredience:
pivo250 ml
olej80 ml
žloutek1 ks
polohrubá mouka300 g
chlebová mouka100 g
čerstvé kvasnice12 g
cukr1 lžička
sůl1 lžička
kmín1 lžička
mák1 lžička
pepř1/3 lžičky
Postup přípravy:

Taky máte rádi, když v nějaké dobré pivnici či vinárně najdete na stole čerstvé preclíky k zakousnutí? Já taky! Tyhle jsou krásně křupavé a voňavé. Určitě vyzkoušejte.

Pivo dejte mírně přihřát. Stačí jen tak ovlažit, aby kvasnicím bylo teplo. Dobře promíchejte společně s cukrem a přidejte zbytek surovin.

V robotu nechte hníst na střední rychlost cca 10 minut. Pokud máte k dispozici domácí pekárny, tak zvolte program Těsto. Proces hnětení ale ukončete dříve. Přibližně po půl hodině. 

Vykynuté těsto si přendejte na pracovní plochu. Podsypávat není třeba.

Těsto je vláčné a dobře se s ním pracuje. Rozdělte si ho na menší kousky a vyválejte tenké hady. Počítejte s tím, že ještě mírně nakynou a tak nechte na plechu dostatečné mezery.

Potřete rozšlehaným bílkem s trochou vody a posypte směsí drceného kmínu, máku a soli. 

Preclíky se pečou 20 minut na 220°C.

Dobrou chuť!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno