Pažitka
Název:

Pizza a salát


Pizza a salát


Ingredience:
Pizza (2 - 3 porce):
hladká nebo jemná špaldová mouka170 g
vlažná voda110 g
droždí7 g
cukr do kvásku špetka
sůl větší špetka
Na obložení:
rajčatové sugo dle potřeby
mozzarella dle potřeby
prosciutto crudo dle potřeby
jarní cibulka dle potřeby
Salát:
salátové listy dle potřeby
fíky dle chuti
hruška dle chuti
oříšky dle chuti
parmazán dle chuti
zálivka dle chuti
Postup přípravy:

Ano, jíme i pizzu, překvapení? Možná pro některé ano. Jíme vše, ale v jiných poměrech, než je obvyklé.

Nejprve si připravíme hladké těsto na pizzu. Vymícháme všechny suroviny a dáme na hodinku kynout. 

Z těsta vyválíme placku, kterou potřeme sugem. Sugo můžeme koupit, nebo vyrobit domácí, a nebo postačí i kvalitní kečup bez cukru. Nahoru natrháme mozzarellu, poskládáme prosciutto crudo, zasypeme jarní cibulkou a dáme do rozehřáté trouby na 230 stupňů. Pečeme cca 10 - 12 minut. 

Po upečení rozdělíme pizzu na cca 2 - 3 porce a poklademe čerstvým rajským a můžeme přidat i bazalku. 

Salátek si připravíme ze surovin dle svých zásob. 

Určitě vyzkoušejte.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno