Pažitka
Název:

Pizza bez lepku

bezlepkový recept


Pizza bez lepku


Ingredience:
Těsto:
bílý jogurt150 g
mouka Jizerka125 g
prášek do pečiva (Labeta)1 ks
vejce1 ks
sůl špetka
Na posypání:
cherry rajčata hrstka
šunka dle chuti
niva dle chuti
oregáno špetka
rajčatová omáčka dle chuti
Postup přípravy:

Největší problém pro mě do dnes představují pizzerie, protože si musím z lístku vybírat salát, rizoto nebo vyjímečně mají třeba bezlepkovou variantu pro nabízené těstoviny. Ale bezlepková pizza? S rozvozem jsem se setkala třeba v Praze. Ale v Českých Budějovicích neexistuje restaurace, která by bezlepkovou pizzu nabízela. Ale proč? Pro Italy nebo Malťany je to dnes skoro naprostá samozřejmost....

Proto si Pizzu dělám často doma, mám vynikající rychlý a snadný recept na základ, který zvládne opravdu každý a za 30 min je pizza hotová.

Z ingrediencí si připravíme těsto, které zlehka rozetřeme na pečící papír na plechu. Snažíme se, aby byla vrstva rovnoměrná. Poté potřete kečupem či rajčatovou omáčkou (drcenými rajčaty). Klademe přísady dle chuti. V mém případě byla chu´t na šunku, cherry rajčata a nivu. Posypeme špetkou oregány, které nesmí na správné pizze chybět. 
Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca. 25 až 30 min. Samozřejmě dle toho, jak peče Vaše trouba.

Pizza, Itálie, miluju pizzu! Pod příspěvkem hledejdejte fotografii mouky Jizerky, kterou používám, tak i prášek do pečiva Labeta.

Doboru chuť 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Urbanová

    zavřít okno