Pažitka
Název:

Pizza Margherita


Pizza Margherita


Ingredience:
Ingredience (3 velké pizzy):
hladká mouka (00 nebo přímo na pizzu)3 hrnky
voda1 a 1/4 hrnku
cukr1 lžička
sůl1 lžička
čerstvé droždí1/4 kostky
olivový olej3 lžíce
pasírovaná rajčata1 plechovka
sýr mozzarella3 ks
bazalka dle chuti
sůl dle chuti
parmazán dle chuti
Postup přípravy:

Já: Jeeee mami, ty máš ale krásně velkou bazalku. A ty malé tady. To budeš dávat do skleníku. Ano? No aspoň budeš mít zásobu na pizzu. 
Máma: Jeeee to je náhoda. Si představ, že mám v lednici mozzarellu. Neudělala bys nám Margheritu ???

To a tak stojím u trouby a sázím jednu pizzu za druhou.

Mouku, vodu cukr, sůl, droží a olivový olej dáme do pekárny na program těsto, a nebo do robota na 10minut. Pak nechat 1 až 1 a půl hodiny kynout.

Pokud ale máte čas nechat těsto kynout přes noc v lednici, tak je to ještě lepší.

Nakynuté těsto rozdělte na tři části a rozválejte na pečícím papíře opravdu do tenoučka.

Na těsto patří pasírované rajčata, sůl, mozzarella a trochu oliváče .

Čerstvou bazalku dejte až na upečenou pizzu.

Když nemám bůvolí, tak dám i trochu parmazánu.

Peču na druhé příčce odspodu v troubě, která je vyhřátá na maximum. Pečení trvá 8-10 minut. Záleží ale troubě!

Pokud máte žulu, a nebo pizza kámen na pečení, tak je to velká výhoda .

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno