Korpus: | |
mražený hrášek | 2 pytle (700g) |
lněná semínka | 100 g |
vejce | 4 ks |
česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti |
olej | 3 lžičky |
slunečnicová semínka | 100 g |
Náplň: | |
neslazený kečup (se stévií)/domácí sugo | dle chuti |
cokoliv, co máte rádi | dle chuti |
oregano | dle chuti |
Tuto pizzu jsem dělala na poslední předporodní ochutnávku a sklidila největší úspěch. A je pravda, že je top. Bez lepku a laktózy. Můžete použít veganský sýr, udělat ji jen se zeleninou, prostě a jednoduše, ve fantazii se meze nekladou.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Hrášek necháme povolit a pak zalijeme vroucí vodou. Poté vodu slijeme a hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme i ostatní suroviny. Hotovou směs natřeme na pečící papír a dáme péct do trouby na cca 25 minut. Poté nazdobíme jako pizzu vším, co máme rádi a pečeme ještě dalších cca 15 minut.
TIP: Výborně ladí s česnekem a nivou. Příště bych ji udělala jen sýrovou.
Podrobné info: