Pažitka
Název:

Pizza s rajčaty


Pizza s rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
hladká pšeničná mouka 00500 g
sůl1 lžička
droždí15 g
vlažná vodacca 370 ml
cukr1 lžička
olivový olej3 lžíce
Na obložení pizzy:
passata200 ml
velká masitá rajčata, nakrájená na tenká kolečka3 ks
česnek, nakrájený na plátky3 stroužky
hoblinky parmazánu dle potřeby
bazalka pár lístků
Postup přípravy:

Už i na mém divokém polozáhonu začala dozrávat rajčátka. Sklízím poctivě každý den a máme tak takové malé rajčatové žně. Nestěžuji si, to vůbec ne. Zbožňuji kouzelnou chuť rajčat. Uplatní se v salátech, v polévce, na chlebu nebo klidně jen tak do ruky. A na pizze, na té dokáží doslova zázraky. 

Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji se solí. Uprostřed udělejte důlek, do něj nasypte cukr a rozdrobte droždí. Zalijte zhruba 100 ml vlažné vody. Nechte vzejít kvásek.

Přilijte zbývající vodu a olej. Vypracujte hladké těsto a nechte 2 hodiny kynout při pokojové teplotě.

Troubu rozehřejte na 220°C. Rošt na pečení umístěte co nejníže a položte na něj plech, na kterém budete pizzu péct. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném vále nebo vytočte pomocí rukou na 2 až 3 placky. Jednu přesuňte na prkénko nebo tác, potřete rajčatovou passatou, poklaďte rajčaty, plátky česneku, osolte, opepřete a sesuňte na horký plech.

Pečte zhruba 15-20 minut. Stejným způsobem připravte i zbývající placky. Hotovou pizzu posypte parmazánovými hoblinami, bazalkovými lístky a ihned servírujte.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno