

| platýz (kuchyňsky upravený a zbavený kůže, možno vyfiletovat) | 1 ks |
| citronový pepř | špetka |
| bylinkové koření Kabajaki (nebo libovolné dle chuti) | špetka |
| sůl | špetka |
| olivový olej | trochu |
| máslo | kousek |
| Omáčka: | |
| slanina nakrájená na kostičky | 2 plátky |
| smetana na vaření | 150 ml |
| bazalkové pesto | 1 lžíce |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Pečený platýz s omáčkou provoněnou bazalkou....
Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.
Na pánvi si necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme.