platýz (kuchyňsky upravený a zbavený kůže, možno vyfiletovat) | 1 ks |
citronový pepř | špetka |
bylinkové koření Kabajaki (nebo libovolné dle chuti) | špetka |
sůl | špetka |
olivový olej | trochu |
máslo | kousek |
Omáčka: | |
slanina nakrájená na kostičky | 2 plátky |
smetana na vaření | 150 ml |
bazalkové pesto | 1 lžíce |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Pečený platýz s omáčkou provoněnou bazalkou....
Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.
Na pánvi si necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme.