Pažitka
Název:

Platýz s omáčkou pesto


Platýz s omáčkou pesto


Ingredience:
platýz (kuchyňsky upravený a zbavený kůže, možno vyfiletovat)1 ks
citronový pepř špetka
bylinkové koření Kabajaki (nebo libovolné dle chuti) špetka
sůl špetka
olivový olej trochu
máslo kousek
Omáčka:
slanina nakrájená na kostičky2 plátky
smetana na vaření150 ml
bazalkové pesto1 lžíce
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Pečený platýz s omáčkou provoněnou bazalkou....

Rybu osolíme, posypeme citronovým pepřem a bylinkovým kořením. Opečeme na pekáčku na rozpuštěném másle s olivovým olejem z obou stran a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na 10 minut, nakonec přepneme na gril a dopečeme kůrčičku.
Na pánvi si necháme vyškvařit slaninu, zalijeme smetanou, přimícháme pesto, provaříme a dochutíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno