

| Ingredience: | |
| kuřecí prsa | 2 ks |
| sušená šunka | 2 plátky |
| sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji | 4 - 6 ks |
| bazalka | pár lístků |
| malé brambory | 10 ks |
| ymián | pár snítek |
| smetana na vaření | 1 kelímek |
| tvrdý sýr (pizza mozzarella) | dle potřeby |
| koření | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
Tak tento recept zařazuji mezi svoje V.I.P. kvůli svojí jednoduchosti i chuti. Opět jídlo z jednoho pekáčku bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec vše zapečete pod grilem. Mňam.
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.