Pažitka
Název:

Plněná topinka á la selská omeleta


Plněná topinka á la selská omeleta


Ingredience:
Ingredience:
chleba na topinku1 krajíc
olej2 lžíce
pikantnější salám o síle 0,5 cm2 kolečka
malá uvařená brambora1 ks
kapie kousek
vejce1 ks
sýr Cottage3 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Zbyla vám uvařená brambora a krajíček chleba z předešlého dne? Udělejte si rychlovku, která zasytí.

Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku.
Vejce ve sklence, nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu).
Salám, bramboru a papriku nakrájíme na velice drobné kostičky.
Do pánve na rozehřátý olej dáme na 2minuty osmažit salám a brambory. Pak přidáme papriku, vše promícháme a nahrneme na hromádku. Ohraničíme chlebovou kůrkou a vnitřek zalijeme vejcem se sýrem. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme 3minuty.
Poté přiklopíme vykrojenou střídkou, obracečkou naplněný chleba opatrně otočíme na druhou stranu a chleba ještě 2minuty opékáme.
Na talíři překrojíme a ozdobíme kouskem papriky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno