

| Ingredience: | |
| vepřová panenka | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| steakové koření | špetka |
| tymián nebo rozmarýn | dle chuti |
| anglická slanina | pár plátků |
| niva | dle chuti |
| jarní cibulka | 1 ks |
| Omáčka: | |
| výpek | dle potřeby |
| smetana | 1 kelímek |
| niva (nastrouhaná) | dle chuti |
| pepř | špetka |
| Brambory: | |
| brambory | dle potřeby |
| olivový olej | trochu |
| sůl | špetka |
| koření na americké brambory | špetka |
Vepřová panenka patří mezi má oblíbená masa. Je velice mnoho pokrmů, které z ní dokážete připravit.
Pro tento případ udělám z panenky plát a promáčknu klouby ruky, sůl, čerstvě mletý pepř, steakové koření. (Mohou být i bylinky –tymián nebo rozmarýn). Plát poté pokladu anglickou slaninou, nivou, jarní cibulkou. Zabalit, dobře zatáhnout a zavázat a po každé straně na pánvi 1 minutku pro barvu (celkem 4 min.). Poté do předem rozehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme smetana a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou nivu, rozmícháme a lehce provaříme. Do omáčky dávám jen trochu pepře, niva je slaná dost. Ale samo každý podle své chutě. Brambory standardně na měsíčky, lehce olivový olej, sůl a koření na americké brambory. V troubě na 180°C cca 40-50 minut.
Podrobné info: