Pažitka
Název:

Plněná vepřová panenka s omáčkou z nivy a americkými bramborami


Plněná vepřová panenka s omáčkou z nivy a americkými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka dle potřeby
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
steakové koření špetka
tymián nebo rozmarýn dle chuti
anglická slanina pár plátků
niva dle chuti
jarní cibulka1 ks
Omáčka:
výpek dle potřeby
smetana1 kelímek
niva (nastrouhaná) dle chuti
pepř špetka
Brambory:
brambory dle potřeby
olivový olej trochu
sůl špetka
koření na americké brambory špetka
Postup přípravy:

Vepřová panenka patří mezi má oblíbená masa. Je velice mnoho pokrmů, které z ní dokážete připravit. 

Pro tento případ udělám z panenky plát a promáčknu klouby ruky, sůl, čerstvě mletý pepř, steakové koření. (Mohou být i bylinky –tymián nebo rozmarýn). Plát poté pokladu anglickou slaninou, nivou, jarní cibulkou. Zabalit, dobře zatáhnout a zavázat a po každé straně na pánvi 1 minutku pro barvu (celkem 4 min.). Poté do předem rozehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme smetana a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou nivu, rozmícháme a lehce provaříme. Do omáčky dávám jen trochu pepře, niva je slaná dost. Ale samo každý podle své chutě. Brambory standardně na měsíčky, lehce olivový olej, sůl a koření na americké brambory. V troubě na 180°C cca 40-50 minut.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno