Pažitka
Název:

Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem


Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
libová vepřová krkovicecca 1 kg
velké žampiony3 ks
uzené maso nebo anglická slanina6 plátků
sekaný medvědí česnek hrst
dijonská hořčice dle chuti
sušený nebo čerstvý česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Rolády nedělám, protože na ně nemám vhodné maso, spíš motám nějaké závitky. Ale tentokrát jsem měla krásný špalík masa, který se dal lehce rozkrájet. Juhůů...

Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte. Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvěďákem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila. Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct. 
Rozpalte troubu na 250°C. Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčice, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu. Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte a pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polijte výpekem a nechte péct na barvu.
Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno