Název:Plněné bramborové knedlíčky uzeným masem a kysaným zelím
Ingredience:
| Ingredience na knedlíky: |
| vařené a vychladlé brambory | 1000 g |
| hrubá mouka | 250 g |
| krupička | 25 g |
| kurkuma | 1 špetka |
| vejce | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| Masová směs: |
| obraných uzených žeber | 400 g |
| cibulka najemno | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| Zelí: |
| kysané zelí | 1 sáček |
| cukr | 1 lžíce |
| sůl | 1 špetka |
| kmín | 1 špetka |
| voda | 2 dcl |
| Zdobení: |
| slanina | 1 plátek |
| velká cibule | 150 g |
Postup přípravy:Moje oblíbené malé plněné knedlíčky, které si určitě zamilujete. těsto můžete plnit, jak slanou, tak i sladkou náplní.
Na sádle orestujeme pokrájenou cibulku dozlatova. K cibulce přidáme na kousky pokrájené obrané maso s uzených uvařených žeber. Zamícháme, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout.
Kysané zelí dusíme odkryté, podle chuti osolíme a osladíme. Dusíme doměkka.
Oloupané uvařené a studené brambory nastrouháme nahrubo. S moukou, krupičkou, vejcem a špetkou kurkumy a solí zaděláme těsto, které rozválíme na malé čtverečky. Poklademe na čtverečky nejdříve uzeným masem na cibulce, nakonec na kopečky uzeného masa přidáme malou lžičkou kysané zelí a pečlivě knedlík uzavřeme. Malé knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut (nebo počítáme 2-3 minuty, když vyplavou).
Knedlíky na talířích omastíme opečenou osmaženou cibulkou se slaninou. .
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno