Pažitka
Název:

Plněné bramborové knedlíčky uzeným masem a kysaným zelím


Plněné bramborové knedlíčky uzeným masem a kysaným zelím


Ingredience:
Ingredience na knedlíky:
vařené a vychladlé brambory1000 g
hrubá mouka250 g
krupička25 g
kurkuma1 špetka
vejce1 ks
sůl1 špetka
Masová směs:
obraných uzených žeber400 g
cibulka najemno1 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Zelí:
kysané zelí1 sáček
cukr1 lžíce
sůl1 špetka
kmín1 špetka
voda2 dcl
Zdobení:
slanina1 plátek
velká cibule150 g
Postup přípravy:

Moje oblíbené malé plněné knedlíčky, které si určitě zamilujete. těsto můžete plnit, jak slanou, tak i sladkou náplní.

Na sádle orestujeme pokrájenou cibulku dozlatova. K cibulce přidáme na kousky pokrájené obrané maso s uzených uvařených žeber. Zamícháme, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout.
 
Kysané zelí dusíme odkryté, podle chuti osolíme a osladíme. Dusíme doměkka.
 
Oloupané uvařené a studené brambory nastrouháme nahrubo. S moukou, krupičkou, vejcem a  špetkou kurkumy a solí zaděláme těsto, které rozválíme na malé čtverečky. Poklademe na čtverečky nejdříve uzeným masem na cibulce, nakonec na kopečky uzeného masa přidáme malou lžičkou kysané zelí a pečlivě knedlík uzavřeme. Malé knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut (nebo počítáme  2-3 minuty, když vyplavou).

Knedlíky na talířích omastíme opečenou osmaženou cibulkou se slaninou. .
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno