Pažitka
Název:

Plněné bramborové knedlíky se zelím


Plněné bramborové knedlíky se zelím


Ingredience:
Ingredience:
uzený vepřový ocásek600 g
sádlo2 lžíce
malá cibule1 ks
brambory uvařené ve slupce500 g
hrubá mouka150 g
vejce1 ks
sůl dle chuti
zelí dle potřeby
Postup přípravy:

Česká klasika, kterou mají rádi skoro všichni. A můj muž velice.

Nejdříve si uvaříme uzený vepřový ocásek v osolené vodě. Rozpustíme si na pánvi dvě lžíce sádla a orestujeme na něm na jemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme uvařený uzený ocásek pokrájený na kostičky (nejlepší je nechat ho vystydnout nebo ho udělat den dopředu, lépe se s ním pracuje), pěkně promícháme a orestujeme

Uvařené brambory nastrouháme na jemno, vysypeme doprostřed válu a uděláme do nich důlek. Do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které nakrájíme na kolečka. Do každého kousku zabalíme připravenou směs z uzeného masa, hotové knedlíky trochu obalíme v hrubé mouce a uvaříme ve vroucí vodě. Podáváme se zelím a s opraženou cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno