Ingredience (8-10 ks): | |
středně velká cuketa | 2 ks |
kozí sýr | 250 g |
čerstvá bazalka | pár lístků |
jarní cibulka | 3 ks |
česnek | 2 - 3 stroužky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
citronová šťáva | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
K přípravě tohoto předkrmu či fingerfood jsem se inspirovala v Alnatura kuchařce. Zaujala mě kombinace cuket a kozího sýra, navíc v chlazené variantě. Chuťovka je to příjemná a bude se hodit také ke grilovačce. Pokud není kozí sýr váš oblíbený, můžete použít smetanový sýr a bude to také výborné.
Cukety podélně nakrájejte na cca půl centimetrovou tloušťku, okraje cukety na závitky nevyužijete. V pánvi rozehřejte trochu oleje a cuketu na něm z obou stran orestujte, osolte, podle potřeby přidávejte olej. Plátky nechejte vychladnout. V misce si rozmíchejte vidličkou sýr, pokud je tužší, přidejte trochu mléka. Česnek a bazalku nasekejte nadrobno. Na plátky cukety naneste sýr a zasypte česnekem a bazalkou, plátky zarolujte a zajistěte párátkem. Všechny rolky vložte např. do zapékací mísy nebo na tác, zakapejte citronovou šťávou, osolte, zasypte opět česnekem a bazalkou a nakrájenou jarní cibulkou. Vše zakryjte potravinovou fólií a nechejte alespoň 3 hodiny chladit, vyndejte z lednice 30 minut před podáváním.
Podrobné info: