Pažitka
Název:

Plněné cuketové závitky


Plněné cuketové závitky


Ingredience:
Ingredience (8-10 ks):
středně velká cuketa2 ks
kozí sýr250 g
čerstvá bazalka pár lístků
jarní cibulka3 ks
česnek2 - 3 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

K přípravě tohoto předkrmu či fingerfood jsem se inspirovala v Alnatura kuchařce. Zaujala mě kombinace cuket a kozího sýra, navíc v chlazené variantě. Chuťovka je to příjemná a bude se hodit také ke grilovačce. Pokud není kozí sýr váš oblíbený, můžete použít smetanový sýr a bude to také výborné.

Cukety podélně nakrájejte na cca půl centimetrovou tloušťku, okraje cukety na závitky nevyužijete. V pánvi rozehřejte trochu oleje a cuketu na něm z obou stran orestujte, osolte, podle potřeby přidávejte olej. Plátky nechejte vychladnout. V misce si rozmíchejte vidličkou sýr, pokud je tužší, přidejte trochu mléka. Česnek a bazalku nasekejte nadrobno. Na plátky cukety naneste sýr a zasypte česnekem a bazalkou, plátky zarolujte a zajistěte párátkem. Všechny rolky vložte např. do zapékací mísy nebo na tác, zakapejte citronovou šťávou, osolte, zasypte opět česnekem a bazalkou a nakrájenou jarní cibulkou. Vše zakryjte potravinovou fólií a nechejte alespoň 3 hodiny chladit, vyndejte z lednice 30 minut před podáváním. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno