Pažitka
Název:

Plněné panenky s mandlemi


Plněné panenky s mandlemi


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka (2 menší celé panenky)600 g
pomeranč4 ks
loupané mleté pražené mandle170 g
med2 lžíce
česnek nakrájený na plátky4 stroužky
extra panenský olivový olej4 lžíce
nakrájené oregano4 lžíce
máslo nakrájené na kostičky1 plátek
mořská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Na včerejší den jsem naplánovala grilovací minipárty. Jelikož se ale venku daly najednou servírovat jen kroupy, milá společnost se sešla u nás doma.
Z Pohlreichovy kuchařky "Grilování", jsem si vybrala dva recepty a k večeři se tak podávala VEPŘOVÁ PANENKA, plněná pomerančovou pastou s mandlemi, HOVĚZÍ ROŠTĚNÁ v kávový marinádě a k tomu domácí rozmarýno-parmazánový briošky! Grilsezóna začala, tyhle dobroty by na vašem grilu rozhodně neměly chybět.

Nastrouhejte kůru ze 4 pomerančů a promíchejte ji s mandlemi, přidejte med a spojte vše, až vznikne pasta. Ostrouhaný pomeranče si oloupejte.

Maso podélně nakrojte, ale nerozkrojte úplně. Rozevřete ho a na jednu polovinu naneste mandlovou pastu. Vymačkejte na ni šťávu z pomeranče a poklaďte plátky česneku. Maso zabalte jako roládu a převažte provázkem.

Ze šťávy ze zbylých pomerančů, oregana a oleje umíchejte marinádu a přelijte jí maso v nádobě. Panenky několikrát obraťte, aby se dobře obalilo marinádou a nechte přikryté v lednici nejmíň hodinu, nejlíp však přes noc.

Asi hoďku před grilováním vyndejte maso z lednice, po hodině i z marinády, osolte ho, opepřete a marinádu si dejte stranou.
Maso grilujeme do růžova, asi 7,5 minuty z každý strany, občas potřeme ještě marinádou z pomerančů.

Hotový maso nechte před podáváním chvilku odpočnout v alobalu. Zbylou marinádu slijte do kastrůlku a na prudkým ohni svařte na polovinu. Mimo oheň postupně vmíchejte máslo.

Grilovaný panenky nakrájejte na plátky, zakápněte omáčkou a podávejte třeba se zeleninovým salátem s černýma olivama.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno