Pažitka
Název:

Plněné papriky


Plněné papriky


Ingredience:
Ingredience:
mletá vepřová plec700 g
bílé papriky6 - 8 ks
rajčatová šťáva500 ml
střední cibule2 ks
jemné ovesné vločky dle potřeby
mletá sladká paprika dle chuti
přepuštěné máslo či olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
skořice dle chuti
drcený kmín dle chuti
Postup přípravy:

Zase jedna taková ta česká klasika, která je u nás velice oblíbená. Zase jsem se ji pokusila dát zdravější a jednodušší formu. Takže pokud ji podle mě zkusíte a bude vám chutnat, budu ráda, když mě odměníte komentářem. No, a pokud vám chutnat nebude, tak mi samozřejmě můžete napsat také.

Papriky omyjte a vykrojte jádřince. Maso smíchejte s trochou skořice, kmínu a dochuťte solí a pepřem. Postupně plňte papriky a důkladně pěchujte, ať se maso dostane až dolů.

Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci si rozehřejte přepuštěné máslo a cibulku na něm restujte, pozvolna do hnědozlata. Pak zaprašte sladkou paprikou. Vždy zapráším celé dno, to je takové mé měřítko Nechte společně orestovat asi půl minuty a přidejte celé balení rajčatové šťávy. Do hrnce přisypte vločky (zhruba tak 4 lžíce), vložte plněné papriky, dochuťte solí a pepřem, a pokud nejsou všechny papriky ponořené, přilijte dostatek vody. 

Vločky se potupně rozvaří a omáčku zahustí, tím pádem už nebudeme potřebovat špinit další nádobí. Postupem času se učím odhadnout množství vloček, aby omáčky či polévky byly husté podle mých představ, takže množství je spíš orientační.

Papriky vařte zhruba 30 - 45 minut dokud se vločky nerozvaří. Ke konci můžete omáčku přisladit, to ale závisí na chuti rajčatové šťávy, jak moce je kyselá. 

Podávejte s rýží, těstovinami, bulgurem či knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno