Pažitka
Název:

Plněné papriky v zeleninové omáčce


Plněné papriky v zeleninové omáčce


Ingredience:
Ingredience:
červené masité papriky typu kapie5 ks
olej1 lžíce
Omáčka:
voda100 ml
cuketa500 g
masitá červená paprika1 ks
mrkev2 ks
velká cibule2 ks
česnek3 stroužky
Náplň:
mletá vepřová plec750 g
mléko50 ml
cibule1 ks
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Plněné papriky nás vždy potěší, ať už jsou s rajskou, nebo jen tak, ve vlastní šťávě. 

Protože je bohatá úroda cuket, zkusila jsem nezahuštěnou cuketovou šťávu s více druhy zeleniny.

Mleté maso důkladně promícháme s mlékem, drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. 

Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka, opláchneme je a naplníme masovou směsí.

Očištěnou, semen zbavenou cuketu, papriku, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Přidáme i seříznuté paprikové vršky, promícháme a vložíme do vhodného pekáče.

Na zeleninovou směs položíme naplněné papriky, které potřeme olejem a lehce osolíme. Podlijeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 45 minut. Během pečení poléváme puštěnou šťávou.

Poté papriky z pekáče vyjmeme a uchováme v teple.

Šťávu přelijeme do hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme a podle potřeby dochutíme.

Podáváme s rýží, hodí se i různé těstoviny, nebo knedlík.

Papriky byly velké cca 350g/1ks, takže proto to větší množství mletého masa.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno