Pažitka
Název:

Plněné portobello s pečenou zeleninou

vegan


Plněné portobello s pečenou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
portobelo žampiony5 ks
uzené tofu nebo tempeh1 ks
cibule2 ks
omáčka Tamari2 pol. lžíce
drcený kmín2 čaj. lžičky
česnek2 stroužky
vlašské ořechy60 g
pórek / jarní cibulka hrstka
provensálské koření špetka
Zelenina:
brambory4 ks
mrkev2 ks
celer1/2 ks
řepa3-4 ks
česnek3 stroužky
provensálské koření špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Také milujete houby na všechny způsoby??? Pokud jste ještě nezkoušeli portobello žampióny určitě neváhejte. Jsou výborné v burgerech, plněné, smažené i v omáčkách. Jsou velmi šťavnaté, masité až krémové. Prostě neodolatelné.

Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí. Již nezapečená směs je skvělá a při plnění žampiónu vždy nějak záhadně mizí.
 
Jak na to:
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno