Pažitka
Název:

Plněné žampiony ve slanině zapečené s mozzarellou


Plněné žampiony ve slanině zapečené s mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
žampiony10 ks
vejce2 ks
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
saturejka dle chuti
mozzarella1 balíček
pažitka dle chuti
jarní cibulka1 ks
olivový olej dle potřeby
koření Tacco od Nahrin nebo kapka sojové omáčky dle chuti
Vahalova slanina6 - 8 plátků
Postup přípravy:

Plněné žampiony jsou velmi dobrým obědem nebo večeří, stačí přidat sýr, uzeninu, nebo co má každý rád.

Žampiony očistíme, nožičky odstraníme, hlavičky opatrně vydlabeme. Na oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, nožičky od hub pokrájíme nadrobno a přidáme k orestované cibulce. Vmícháme drcený kmín, sůl, pažitku, saturejku, koření nebo kapku sojové omáčky a vmícháme srazit dvě vejce. Touto směsí naplníme kloboučky hub a omotáme je pak plátkem slaniny. Houby takto upravené, dáme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem a pečeme v troubě na program "gril" na 200 stupňů. Po 5 - 6 minutách na každou houbu, omotanou slaninou, vložíme plátek pokrájené mozarelly. Ještě krátce pečeme, dokud se sýr neroztaví. Zdobíme pažitkou, kapií nebo saturejkou.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno