Pažitka
Název:

Pochoutkový/pařížský salát Retro (podle ČSN z roku 1976)


Pochoutkový/pařížský salát Retro (podle ČSN z roku 1976)


Ingredience:
Pochoutkový (suroviny v očištěném stavu a bez nálevu):
šunkový salám400 g
sterilované okurky180 g
sterilovaný hrášek55 g
cibule25,5 g
majonéza300 g
plnotučná hořčice20 g
cukr krupice10 g
ocet6 g
g worcester8 g
sůl5 g
mletý pepř0,5 g
Pařížský:
pařížský salám400 g
sterilované okurky180 g
sterilovaný hrášek60 g
cibule25,5 g
majonéza300 g
plnotučná hořčice20 g
cukr krupice10 g
ocet5 g
worcester8 g
sůl10 g
mletý pepř0,5 g
Postup přípravy:

Další klasický salát podle starých receptur ČSN z roku 1976, který jste si vyžádali, je pochoutkový a pařížský. Jsou to skoro totožné saláty jen s malým rozdílem v použitém salámu. U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský. V současné době je tento salám opět na trhu, vyrábí například http://www.schneider-group.cz/mekke-salamy. Jinak jsou saláty až na pár gramů u některých použitých surovin stejné. Předložím vám oba.

U obou salátů je postup stejný. Salám a okurky nakrájejte stejnoměrně na tenké nudličky a vložte do mísy. Přisypte hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmíchejte worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojte majonézou a nakonec postupně osolte. Každý salám i majonéza mohou být už od výrobce jinak slané, tak opravdu postupně, ať to se solí nepřeženete. Nechte uležet v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno