Název:Poctivý silný kuřecí vývar
            
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience: | 
| kuře | 1/2 ks | 
| mrkev | 2 ks | 
| petržel | 2 ks | 
| celer | 1/4 ks | 
| větší cibule se slupkou | 1 ks | 
| česnek | 5 stroužků | 
| bobkový list | 2 ks | 
| pepř | 5 kuliček | 
| nové koření | 5 kuliček | 
| tymián | 1 snítka | 
| plocholistá petržel | 1 hrstka | 
| olivový olej | 1 kapka | 
| sůl | 1 špetka | 
| pepř | 1 špetka | 
            
        Postup přípravy:Dobrý vývar je výborný nejen na rýmičku a podobný neduhy, ale pečenej je ze všech nejlepší! Tak jdeme na něj a nic není třeba uspěchat.
	
        Maso dobře osolíme a dáme na plech, spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. 
Pokapeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřátý troubě na 170 stupňů, asi 45 minut, zkrátka dokud všechny ingredience nezezlátnou. 
Po upečení vložíme vše do hrnce se studenou vodou, přidáme plocholistou petržel, ještě trochu soli a pepř. 
Nápek z plechu rozpustíme v troše horký vody a přilijeme ho také do hrnce. 
Celej tenhle proces nám zajistí krásnou zlatou barvu vývaru a ta chuť...no, počkejte si.
Vše přivedeme k varu a lžící sbíráme tvořící se pěnu. Pak stáhneme plamen na nejmíň a 2-3 hodinky necháme mírně probublávat. 
Nakonec vývar scedíme do čistýho hrnce a už je jen na vás, čím ho doplníte. 
Můžete do něj pustit vejce nebo ho vylepšit domácíma nudlema. 
Já do něj obírám kuřecí maso a přidávám kořenovou zeleninu, smaženou na másle.
Dobrou chuť!
            
        Podrobné info:
        
        Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
    
	
   
    zavřít okno