Pažitka
Název:

Poctivý silný kuřecí vývar


Poctivý silný kuřecí vývar


Ingredience:
Ingredience:
kuře1/2 ks
mrkev2 ks
petržel2 ks
celer1/4 ks
větší cibule se slupkou1 ks
česnek5 stroužků
bobkový list2 ks
pepř5 kuliček
nové koření5 kuliček
tymián1 snítka
plocholistá petržel1 hrstka
olivový olej1 kapka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Dobrý vývar je výborný nejen na rýmičku a podobný neduhy, ale pečenej je ze všech nejlepší! Tak jdeme na něj a nic není třeba uspěchat.

Maso dobře osolíme a dáme na plech, spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
Pokapeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřátý troubě na 170 stupňů, asi 45 minut, zkrátka dokud všechny ingredience nezezlátnou.
Po upečení vložíme vše do hrnce se studenou vodou, přidáme plocholistou petržel, ještě trochu soli a pepř.
Nápek z plechu rozpustíme v troše horký vody a přilijeme ho také do hrnce.
Celej tenhle proces nám zajistí krásnou zlatou barvu vývaru a ta chuť...no, počkejte si.
Vše přivedeme k varu a lžící sbíráme tvořící se pěnu. Pak stáhneme plamen na nejmíň a 2-3 hodinky necháme mírně probublávat.
Nakonec vývar scedíme do čistýho hrnce a už je jen na vás, čím ho doplníte.
Můžete do něj pustit vejce nebo ho vylepšit domácíma nudlema.
Já do něj obírám kuřecí maso a přidávám kořenovou zeleninu, smaženou na másle.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno