

| Linecké těsto: | |
| hladká mouka | 350 g |
| cukr | 120 g |
| máslo | 250 g |
| žloutek | 4 ks |
| citronová kůra | dle chuti |
| prášek do pečiva | špetka |
| Krém: | |
| máslo | 250 g |
| cukr | 6 lžic |
| mleté ořechy | 4 lžíce |
| holandské kakao CARLA Chocolate | 2 lžíce |
Linecké těsto je super v tom, že se s ním dá kouzlit. Každý zná babiččin linecký mřížkovaný koláč, linecké cukroví plněné domácí rybízovou marmeládou, a nebo je tady možnost jej naplnit krémem.
Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3 mm, vykrajujeme podkovy a pečeme při 180°C do růžova.
Podkovy slepíme krémem a jejich konce namáčíme v čokoládě na vaření, rozpuštěné ve vodní lázni s trochou rostlinného tuku.