Pažitka
Název:

Podmáslová snídaňová bublanina s drobným ovocem


Podmáslová snídaňová bublanina s drobným ovocem


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
Hera máslová příchuť100 g
cukr krupice150 g
mletá vanilka (nebo semínka z jedno lusku)1/2 lžičky
podmáslí150 g
polohrubá mouka250 g
sůl špetka
prášek do pečiva2 lžičky
drobné ovoce250 g
polohrubá mouka na obalení ovoce3 lžíce
cukr krupice na posypání koláče3 lžíce
Postup přípravy:

Dnešní jednoduchou bublaninu jsme si doma oblíbili hlavně jako nedělní i všední snídani nebo svačinu pro děti do školy. Je pěkně vláčná, nadýchaná a svěží díky ovoci. Podmáslí o pečiva mám moc ráda. Používám ho i do kváskového chleba, ten s podmáslím je můj úplně nejoblíbenější.

Když jsem zkoušela doma v robotu vyrábět domácí máslo, zbylo mi samozřejmě i podmáslí a tak jsem ho hned využila právě do tohoto receptu. 

Vyzkoušejte a napište mi, jak vám bublanina chutnala.

Heru nechejte změknout a dejte šlehat do kuchyňského robota, spolu s cukrem. Šlehejte, dokud se obě suroviny nespojí. Vznikne krémová směs. Cukr nemusí být úplně rozpuštěný. Přidejte postupně všechna vejce. Nakonec vanilku a důkladně prošlehejte. 

Do mísy přidejte podmáslí a šlehejte na pomalejší rychlost, dokud se všechny suroviny nespojí. 

V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi v míse robota. Umíchejte hladké těsto bez hrudek. 

Ovoce můžete použít mražené. Já jsem použila lesní směs a vůbec jsem ji nerozmražovala. Dejte ovoce do misky po mouce, pokud se vám zdá kyselé, můžete přidat dvě lžíce moučkového nebo třtinového cukru. Přisypte polohrubou mouku a promíchejte. Opatrně, aby se ovoce nerozpadlo. Ale tak, aby bylo pěkně obalené. Cukrem i moukou.

Teď můžete ovoce přidat do těsta a promíchat. Nebo můžete použít druhý způsob. Těsto vylijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem pekl ve větším pekáči) a ovocem posypte povrch. Oba dva způsoby jsou dobré. Vyberte si ten, který se vám více líbí. 

Těsto je trochu tužší, rozetřete ho ve formě a posypte krupicovým cukrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl pěkně zezlátnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno