

| Ingredience: | |
| kuřecí prsní řízky | 800 g |
| podmáslí | 1 l |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| Sypká směs: | |
| hladká mouka | 2 hrnky (250ml) |
| kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
| sůl | 1 lžička |
| sladká mletá paprika | 2,5 lžičky |
| sušený česnek | 1,5 lžičky |
| sušené oregano | 1,5 lžičky |
| bílý pepř | 1/2 lžičky |
Řízky milujeme asi každý, ale co si je udělat trochu jinak? Řízky bez strouhanky a vajíčka, ale i přesto krásně zlatavé a křupavé.
Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalme v sypké směsi, poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.
Podrobné info: