Pažitka
Název:

Podmáslové řízky, vařený brambor


Podmáslové řízky, vařený brambor


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsní řízky800 g
podmáslí1 l
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Sypká směs:
hladká mouka2 hrnky (250ml)
kypřící prášek do pečiva1 lžička
sůl1 lžička
sladká mletá paprika2,5 lžičky
sušený česnek1,5 lžičky
sušené oregano1,5 lžičky
bílý pepř1/2 lžičky
Příloha - brambory:
brambory500 g
sůl dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Podmáslové řízky jsou jednoduché, rychlé a moooc dobré, už jste je zkusili? Je to další recept, který jsme vařili na TV Paprika CzSk v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem.

Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalíme v sypké směsi a poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno