Pažitka
Název:

Podzimní kuře s jablky a šalvějí


Podzimní kuře s jablky a šalvějí


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehna2 ks
brambor dle potřeby
slanina nebo sušená šunka dle potřeby
menší kyselejší jablka2 ks
cibule1 ks
čerstvá šalvěj dle chuti
čerstvý rozmarýn dle chuti
koření vhodné na kuře dle chuti
pepř špetka
sůl dle chuti
máslo kousek
Postup přípravy:

Tak jsem se dnes jala vyzkoušet moji novou remosku, která už mi tady od Vánoc leží ve skříni. Manželova mami, teda tchýně (hrozné slovo :-D) a její mami, teda prababička mých kluků jsou s ní maximálně spokojené a pořád mi ji vychvalují do nebe. A tak jsem šla vyzkoušet upéct kuře, protože na tom se rozhodně nedá nic zkazit. Na pečení buchet v remosce si ještě asi u mě počkáte. Ale kdo ví. Kuře dopadlo skvěle a už i já budu remosku vychvalovat ...

Cibuli nakrájíme na kolečka nebo jak chcete, brambory oškrábeme, jablka zbavíme jadřinců a obojí také pokrájíme. Vložíme do remosky nebo pekáčku a osolíme. Kůži na kuřeti uvolníme a nastrkáme pod ni část slaniny nebo sušené šunky, šalvěje a rozmarýnu. Taktéž osolíme a položíme na brambory s cibulí a jablky. Zbytek slaniny natrháme nebo nakrájíme a spolu s bylinkami nastrkáme mezi brambory s jablky. Vše opepříme čerstvě mletým pepřem a poklademe vločkami másla. Uzavřeme remosku a pečeme hodinu. Pokud pečete v troubě v pekáči, malinko podlijte vodou a přiklopené pečte 40 minut při 200C a poté odklopené dopečte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno