

| Ingredience: | |
| olivový olej | 1 lžíce |
| jarní cibulka i s natí | 3 ks |
| cibule nakrájená najemno | 1 ks |
| prolisovaný česnek stroužek | 3 ks |
| celer nakrájený na kotičky | 1/2 ks |
| petržel nakrájená na kostičky | 1 ks |
| střední mrkve nakrájené na kostičky | 3 ks |
| vločky ovesné | 2 hrstky |
| kapusta hlávka | 1/2 ks |
| vejce | 2 ks |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| bylinky (libeček, petrželka, pažitka a pod.) | hrstka |
Zeleninová polévka je grunt....
V hrnci rozehřejte olej a přisypte cibuli, kterou nechte zesklovatět. Přidejte jarní cibulku, česnek, celer, petržel, mrkev a vše dohromady restujte zhruba 5 minut. Zeleninu zasypte vločkami, znovu krátce zarestujte, postačí jen minutka, a vše zalijte vodou tak, aby byla zelenina i s vločkami ponořená.
Kapustu rozpulte, vykrojte košťál, rozeberte jednotlivé listy, které pak nakrájejte na tenké proužky. Takto připravenou ji můžete dát vařit k ostatní zelenině. (Co s tou druhou půlkou? Nakrájejte si ji také, uložte do mrazáku a budete ji mít rychle při ruce.)
Vše vařte do změknutí. Polévku osolte a opepřete. V misce si rozšlehejte dvě vejce a vlijte je do polévky, zamíchejte, nechte ještě pár minut prohřát a můžete servírovat zasypané bylinkami.
Dobrou chuť!
Podrobné info: