 Název:
    
    Název:Pohanka s houbami, špenátem a parmezánem
             Ingredience:
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience: | 
| pohanka | 375 g | 
| sušené houby | 50 g | 
| hnědé žampiony | 125 g | 
| čerstvý listový špenát | 100 g | 
| bílé víno | 1 dcl | 
| chilli paprička | 1 ks | 
| česnek | 2 stroužky | 
| olivový olej | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| parmazán | 80 g | 
| cibule | 1 ks | 
            
        Postup přípravy:Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, vitamin E a vitamin C.
Tato přirozeně bezlepková surovina je velmi vděčná, co se týče přípravy. Můžete si ji totiž udělat naslano i nasladko. Já pro tentokrát zvolila slanou variantu s houbami, čerstvým špenátem a parmezánem a byla to pecka. Navíc jsem měla oběd do 30 minut hotový, takže se tento recept hodí i na rychlou a zdravou večeři, kterou zvládnete uvařit i v pracovním týdnu.
	
        
- Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.
- Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.
- Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.
- Žampiony nakrájejte na čtvrtky.
- V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.
- Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.
- Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.
- Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.
- Nyní přilijte bílé víno a nechte jej vypařit.
- Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby,  přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.
- Pohanku nyní vařte cca 15 minut až do změknutí pohanky a vstřebáním vody.
- Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.
- Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.
- Ihned podávejte.
Podrobné info:Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
    
	 zavřít okno
   
    zavřít okno