Pažitka
Název:

Pohanka se špenátem a nivou

vegetariánský recept


Pohanka se špenátem a nivou


Ingredience:
Ingredience:
pohanka120 g
čerstvý špenát150 g
niva80 g
cibule1/2 ks
česnek3 stroužky
olej2 lžíce
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Důstojné bezmasé hlavní jídlo, ale klidně i sytější příloha pro větší jedlíky. Navíc z pohanky, která Vám rozhodně nebude "trhat žíly".

Pohanku propláchněte a namočte do dvojnásobného množství vody alespoň na hodinu (bude rychleji uvařená). Nabobtnalou pohanku vařte asi 5-10 minut na skus. Nezapomeňte vodu osolit.
Cibuli a česnek oloupejte, posekejte nadrobno a na oleji nechte zesklovatět. Přidejte omytý špenát zbavený silných listových řapíků a natrhaný na menší kusy (pokud použijete baby špenát, tohle vynechejte) a krátce restujte, než zavadne. Scezenou pohanku smíchejte se špenátem a v horké směsi rozpusťte nastrouhanou nivu.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno