Pažitka
Název:

Pohanková bábovka s lískovými ořechy

bezlepkový recept


Pohanková bábovka s lískovými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka100 g
lískové ořechy (lehce opražené)150 g
třtinový cukr70 g
vanilkový extrakt1 - 2 lžičky
zralé banány2 ks
vejce4 ks
ghí nebo olej100 g
prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)1 sáček
Postup přípravy:

Neverending story. Banány! V obchodě je děti vždycky chtějí a pak se to doma nejí. Takže je tu bezlepková a z větší části ořechová bábovka. Žádná suchá a drobivá záležitost, při jejíž konzumaci vypijete kýbl čaje, ale nadýchaná, měkká, šťavnatá bábovka. A vůbec byste netipli, že je bezlepková. Chuť pohanky splyne s ořechy a taky není poznat...co víc, to se prostě musí zkusit! S mým rychlopostupem věčně zaneprázdněné matky - vše v mixéru ani nezabere moc času...mno klasici mě nepochválí, ale povedla se.

Do výkonného mixéru vložíme postupně všechny suché suroviny. Ořechy, cukr a mouku rozmixujeme a přidáme ostatní. Jednolité, dobře promíchané těsto nalijeme do vymazané (ghí) a vysypané (strouhaný kokos nebo ořechová moučka) formy na bábovku a při 175°C pečeme 50 - 60 minut. Necháme vychladnout ve formě, až potom vyklopíme. Bílý cukr nepoužívám vůbec, bábovku jsme lehce poprášila rýžovou moukou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno