Pažitka
Název:

Pohanková kaše s karobem, mandlovým mlékem a mangem


Pohanková kaše s karobem, mandlovým mlékem a mangem


Ingredience:
Ingredience:
pohanka lámanka200 g
mandlové mléko300 ml
karob nebo kvalitní kakao1 - 2 lžičky
med2 lžíce
sekané mandle2 lžíce
mango1/2 ks
sůl špetka
Postup přípravy:

Rána bývají většinou ospalá a v tomto ročním období i taková pochmourná. Chtěla jsem jej dnes nějak rozsvítit a díky kombinaci chutí, vůní a hlavně barev se mi to podařilo. Pohanku jako takovou až zas tak oblíbenou nemám, ale v dnešní kombinaci mě velmi potěšila. Její spojení s karobem a mangem bylo vyložené šťastné a hlavně chutné.

Pohanku si propláchneme horkou vodou. V kastrolku si zahřejeme mléko se špetkou soli a vsypeme pohanku. Přivedeme k varu a dáme pryč z plamene. Kastrolek zabalíme do utěrky a necháme dojít (nejlépe pod peřinou). Je to jeden ze způsobů vaření pohanky, tedy spíše nevaření, protože právě vařením se ztrácí nejcennější látky. Mezitím si okrájíme mango a nakrájíme na kostičky. Jakmile je pohanka měkká vmícháme do ní karob a med. Podáváme v misce společně s plátky mandlí a nakrájeným mangem. Kaši je možné si také nachystat večer do skleničky, dát do lednice a ráno jen přihřát.

Studená je dobrá i jako svačina.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno