Pažitka
Název:

Pohanková pomazánka


Pohanková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
šalotka4 ks
česnek3 stroužky
pohanka lámanka1/2 hrníčku
domácí hořčice1 lžíce
malé nakládané okurky3 ks
sójová omáčka2 lžičky
olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
majoránka špetka
Postup přípravy:

Výborná pomazánka bez lepku či kaseinu. Co víc si přát. Tato pomazánka vaše tělo obohatí o rutin, niacin, vitaminy B a E, či minerální látky. Na trhu můžeme pohanku najít jako tmavou či světlou (termicky nebo mechanicky loupanou), jako lámanku, mouku či kroupy. Pohanku lze připravovat více způsoby. Šetrnost přípravy určuje, kolik prospěšných látek nám potom zbude. Může se vařit 15 minut, nebo jen 3 minuty, nebo vůbec (jen spařit). Osmažená cibule a česnek propůjčuje pomazánce označení "škvarková". Děkuji za inspiraci Evě Francové.

Pohanku povaříme 3 minuty v osolené vodě (1:2), poté necháme pod pokličkou 15 minut dojít. Mezitím na oleji pozvolna restujeme nakrájenou cibuli a česnek, cca 10 minut. Poté nabobtnalou pohanku spolu s cibulí, česnekem a okurkami rozmixujeme dohladka, přidáme hořčici, sójovou omáčku a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno