Pažitka
Název:

Pohankové čokoládové kuličky


Pohankové čokoládové kuličky


Ingredience:
Ingredience:
mléko (kokosové)80 ml
nesířené rozinky50 g
ořechy (mandle, kešu...)30 g
pohanka lámanka50 g
sůl špetka
kakaový prášek1 zarovnaná lžíce
kokosový olej10 g
datlový sirup2 zarovnané lžíce
víceprocentní čokoláda50 g
Postup přípravy:

Kdo by neměl rád mlsání a pokud je to mlsání i ve zdravých mezích, je to úplně nejlepší. Pokud se vám zrovna nebude chtít něco péct, a přesto máte chuť si zamlsat, jsou tyto kuličky dobrou volbou. Doporučuji je udělat rovnou z dvojité dávky, protože ta první zkušební byla neskutečně rychle pryč. Přiznám se, že úkolem bylo propašovat do něčeho pohanku a v této podobě ji nepoznal dokonce ani manžel. Takže spokojenost na všech stranách.

Pohanku si nejprve propláchneme horkou vodou. V kastrolku si zahřejeme mléko se špetkou soli a vsypeme pohanku. Přivedeme k varu a dáme pryč z plamene. Kastrolek zabalíme do utěrky a necháme dojít (nejlépe pod peřinou). Je to jeden ze způsobů vaření pohanky, tedy spíše nevaření, protože právě vařením se ztrácí nejcennější látky.

Mezitím si rozmixujeme ořechy a rozinky. Vše jsem nasypala do mísy a přidala povolený kokosový olej, vychladlou pohanku, kakaový prášek a rozmixované ořechy a rozinky. Vše jsem propracovala do hmoty, ze které jsem odebírala kousky a dělala z nich kuličky. Takto hotové jsem dala na 10 minut do lednice a mezitím jsem si ve vodní lázni rozehřála čokoládu. Potom už jen lžící "pocákala" kuličky a opět jsem dala cca 10 minut do lednice, aby čokoláda zatuhla. Doporučuji skladovat v chladu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno