Pažitka
Název:

Pohankové karobové sušenky s kokosem a Ghí

bez lepku, BKM, vajec


Pohankové karobové sušenky s kokosem a Ghí


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka100 g
České Ghíčko100 g
domácí vanilkový cukr1,5 lžičky
vanilková hraška2 lžíce
agáve sirup dle chuti
strouhaný kokos1 lžíce
karob2 lžičky
Postup přípravy:

Když už jsem se s těmi sušenkami patlala, tak jsem si upatlala ještě jednu variantu. Mají opět jedinou chybu, chodí mi na ně i tatínek a je tu posledních pět sušenek. Konstatoval, že jsou fakt dost dobré. U nás prostě karob frčí.

Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme vanilkovou hrašku, vanilkový cukr, Ghí, strouhaný kokos, karob a agáve sirup, já dala necelou polévkovou lžíci. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, připravíme si plech, na který dáme pečící papír. Uděláme kuličky, které rozmáčkneme vidličkou a ze strany na stranu po kuličkách přejedeme. Když máme plech plný, dáme do rozehřáté trouby na 150°-180° a pečeme přibližně 10-15 minut.

Vanilkový cukr si můžete připravit sami doma. Na přípravu potřebujeme dózičku, třtinový cukr a prázdné vanilkové lusky, které do cukru vložíme.

Podrobné info:
Počet porcí25 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno