Pažitka
Název:

Pohankové lívance z podmáslí


Pohankové lívance z podmáslí


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka150 g
kakao20 g
kokosový cukr25 g
podmáslí300 ml
lněné semínko1 lžíce
voda3 - 4 lžíce
prášek do pečiva1 lžiča
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Poměrně rychlá, chutná, sladká víkendová snídaně. Navíc bez lepku a vajec. Už stačí přidat jen to, co máte na lívancích nejraději, ať už tvaroh, ovoce nebo marmeládu.

Lněné semínko mixujeme s vodou asi 2 minuty, než vytvoří gel (měly by Vám ho vzniknout asi 2 lžíce) a poté ho rozšleháme s podmáslím. Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a cukr a postupně vmícháme do podmáslí. 
Vznikne hustší těsto, ze kterého lžící tvoříme na rozpálené pánvi s přepuštěným máslem malé lívance. Smažíme pozvolna z každé strany zhruba 3-4 minuty (lívance obracejte, až se začnou na povrchu tvořit bubliny).
A pak už je to jen na Vás. My zvolili kombinaci tvarohu a domácí ostružinové marmelády a banánu s javorovým sirupem.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno