Pažitka
Název:

Pohankové mandlové muffiny s Ghítelou


Pohankové mandlové muffiny s Ghítelou


Ingredience:
Ingredience:
pohanková hladká mouka175 g
polohrubá mouka75 g
prášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
sůl špetka
máslo125 g
vejce2 ks
třtinový cukr50 g
vanilkový třtinový cukr25 g
mandlová drť (po výrobě domácího mléka)100 g
mandlové mléko300 ml
Ghítela na plnění
Postup přípravy:

K dnešnímu pečení přispěly dvě skutečnosti. První je ta, že jsem dělala domácí mandlové mléko a bylo potřeba využít vše beze zbytku. A druhá, že jdeme odpoledne s malou navštívit kamarádku, tak ať nepřijdeme s prázdnou.

Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů. Smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl). Vedle si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, mandlovou drť a mandlové mléko a pořádně rozmícháme. Postupně přisypáváme mouku a zašleháváme jí do směsi. Silikonové formičky na muffiny si vyskládáme na plech a do každé dáme na dno lžíci těsta, na to asi lžičku Ghítely a překryjeme dalším těstem. Formičky plníme asi do 3/4 výšky, aby nám nepřetekly. Pečeme asi 25-30 minut. Po vychladnutí můžeme posypat cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno