

| Ingredience: | |
| vejce | 2 ks |
| datlový sirup | 30 g |
| pohanková mouka | 100 g |
| mandlové mléko Provamel | 150 ml |
| sůl | špetka |
| kokosová smetana Soyatoo | 1 balení |
| mandarinky | na ozdobení |
| maliny na náplň | 3 vaničky |
| voda | dle potřeby |
| Vivani hot chocolate - raw vegan | na posypání |
Jednou za čas si strašně ráda pochutnám na palačinkách a bylo pro mě výzvou pokořit bezlepkové a bezmléčné těsto. Konečně se povedlo a je to mňamka.
Metličkou si vyšleháme žloutky s bílky, přidáme datlový sirup, vyšleháme. Přidáme špetku soli, prosetou pohankovou mouku, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, vyšleháme a necháme chvíli odpočinout. Těsto jsem měla hustější. Mezitím si rozvaříme maliny, které si lehce podlijeme, než pustí šťávu a vyšleháme kokosovou smetanu. Do rozvaru z malin jsem cukr nepřidávala. Nalijeme těsto na palačinky na rozehřátou pánev, opečeme. Nepospícháme a zbytečně nenadzvedáváme. Těsto by se mohlo potrhat. Opečené palačinky necháme chvíli zchladnout. Potřeme kokosovou smetanou, přidáme rozvar z malin, zatočíme, ozdobíme smetanou, mandarinkami a posypeme Vivani hot chocolate.
Palačinky jsem pekla nasucho.