Pažitka
Název:

Pohankové palačinky s kokosovou smetanou a rozvarem z malin

bezlepkový recept


Pohankové palačinky s kokosovou smetanou a rozvarem z malin


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
datlový sirup30 g
pohanková mouka100 g
mandlové mléko Provamel150 ml
sůl špetka
kokosová smetana Soyatoo1 balení
mandarinky na ozdobení
maliny na náplň3 vaničky
voda dle potřeby
Vivani hot chocolate - raw vegan na posypání
Postup přípravy:

Jednou za čas si strašně ráda pochutnám na palačinkách a bylo pro mě výzvou pokořit bezlepkové a bezmléčné těsto. Konečně se povedlo a je to mňamka.

Metličkou si vyšleháme žloutky s bílky, přidáme datlový sirup, vyšleháme. Přidáme špetku soli, prosetou pohankovou mouku, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, vyšleháme a necháme chvíli odpočinout. Těsto jsem měla hustější. Mezitím si rozvaříme maliny, které si lehce podlijeme, než pustí šťávu a vyšleháme kokosovou smetanu. Do rozvaru z malin jsem cukr nepřidávala. Nalijeme těsto na palačinky na rozehřátou pánev, opečeme. Nepospícháme a zbytečně nenadzvedáváme. Těsto by se mohlo potrhat. Opečené palačinky necháme chvíli zchladnout. Potřeme kokosovou smetanou, přidáme rozvar z malin, zatočíme, ozdobíme smetanou, mandarinkami a posypeme Vivani hot chocolate. 
Palačinky jsem pekla nasucho.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno