

| Ingredience na placky: | |
| pohanková hladká mouka | 100 g |
| kypřící prášek z vinného kamene | 1 lžička |
| vlažná voda (dle konzistence) | 200 ml |
| olivový olej | 1 lžíce |
| sůl | 1 špetka |
| koření dle chuti | 1 špetka |
| Na směs: | |
| kukuřice | 1 hrstka |
| červená paprika na kostky | 1 hrstka |
| cuketa na kostky | 1 ks |
| jarní cibulka | 1 hrstička |
| sůl | 1 špetka |
| oregáno | 1 špetka |
| mandle sekané | 1 hrstička |
Jednoduchá zdravá snídaně, kterou si hravě můžete doladit po svém. Přidejte např. fazolky, cizrnu či opečené kousky tempehu, přihoďte ořechy či semínka a bylinky dle vlastní chuti…
Postup se snad vejde do tří vět.
Z ingrediencí na placky vymícháme hladké tekuté těsto, které pečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, jako klasické palačinky.
Zeleninu si nakrájíme, připravíme a poté krátce restujeme na kapce olivového oleje. Přidáme hrstku mandlí. Okořeníme dle chuti a pokládáme na hotové placky, které pak přeložíme na půl.
Můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!