Ingredience na placky: | |
pohanková hladká mouka | 100 g |
kypřící prášek z vinného kamene | 1 lžička |
vlažná voda (dle konzistence) | 200 ml |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
koření dle chuti | 1 špetka |
Na směs: | |
kukuřice | 1 hrstka |
červená paprika na kostky | 1 hrstka |
cuketa na kostky | 1 ks |
jarní cibulka | 1 hrstička |
sůl | 1 špetka |
oregáno | 1 špetka |
mandle sekané | 1 hrstička |
Jednoduchá zdravá snídaně, kterou si hravě můžete doladit po svém. Přidejte např. fazolky, cizrnu či opečené kousky tempehu, přihoďte ořechy či semínka a bylinky dle vlastní chuti…
Postup se snad vejde do tří vět.
Z ingrediencí na placky vymícháme hladké tekuté těsto, které pečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, jako klasické palačinky.
Zeleninu si nakrájíme, připravíme a poté krátce restujeme na kapce olivového oleje. Přidáme hrstku mandlí. Okořeníme dle chuti a pokládáme na hotové placky, které pak přeložíme na půl.
Můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!