

| pohanka | 200 g |
| jarní cibulka nebo zelená část pórku | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| hříbky | 20 g |
| máslo | 20 g |
| drcený kmín | špetka |
| čerstvý nebo sušený tymián | hrstka |
| sušená zelenina | dle chuti |
| hoblinky parmazánu | pár |
| cherry rajčátko | 1 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Ingredience: |
Uznejte sami - proč si z pohanky neudělat dobré jídlo?
Pohanku zalijte vroucí vodou, ochuťte mletou sušenou zeleninou, přikryjte pokličkou a přes noc nechte v teple bobtnat. Ráno bude hotová (je to nejšetrnější způsob přípravy). Na oříšku másla orestujte cibulku, nebo pórek, plátky česneku a hříbky (já jsem použila mražené, letos byla dobrá sezona, tak mám pěknou zásobičku...směs hříbků vždy očistím, nakrájím na plátky a skladuji v krabičkách v mrazáku). Ochuťte troškou drceného kmínu a tymiánem. Do pánve přidejte odstátou pohanku, dochuťte solí, pepřem, zjemněte kouskem másla a chvíli společně prohřejte. Na talíři dozdobte cherry rajčátky, petrželkou a hoblinkami parmezánu.
Pozn.: Pohanka působí léčivě na cévy v celém organismu. Je rovněž velmi vhodná k pročištění celého těla a má příznivé účinky na naše nervy.