Pažitka
Název:

Pohankové rizoto s houbami


Pohankové rizoto s houbami


Ingredience:
pohanka200 g
jarní cibulka nebo zelená část pórku1 ks
česnek3 stroužky
hříbky20 g
máslo20 g
drcený kmín špetka
čerstvý nebo sušený tymián hrstka
sušená zelenina dle chuti
hoblinky parmazánu pár
cherry rajčátko1 ks
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Uznejte sami - proč si z pohanky neudělat dobré jídlo?

Pohanku zalijte vroucí vodou, ochuťte mletou sušenou zeleninou, přikryjte pokličkou a přes noc nechte v teple bobtnat. Ráno bude hotová (je to nejšetrnější způsob přípravy). Na oříšku másla orestujte cibulku, nebo pórek, plátky česneku a hříbky (já jsem použila mražené, letos byla dobrá sezona, tak mám pěknou zásobičku...směs hříbků vždy očistím, nakrájím na plátky a skladuji v krabičkách v mrazáku). Ochuťte troškou drceného kmínu a tymiánem. Do pánve přidejte odstátou pohanku, dochuťte solí, pepřem, zjemněte kouskem másla a chvíli společně prohřejte. Na talíři dozdobte cherry rajčátky, petrželkou a hoblinkami parmezánu.

Pozn.: Pohanka působí léčivě na cévy v celém organismu. Je rovněž velmi vhodná k pročištění celého těla a má příznivé účinky na naše nervy.


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno