Pažitka
Název:

Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami


Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami


Ingredience:
Ingredience:
lúpanej pohánky1 hrnček
olivový olej trochu
teplého zeleninového vývaru (ja som si urobila bio zeleninový bujón)1 - 1,5 l
krémových šampiňonov300 g
sušeného tymiánu1 lyžička
máslo dle potřeby
parmezán dle potřeby
soľ štipka
cesnaku4 strúčiy
vlašské orechy dle chuti
Postup přípravy:

Toto je varianta na talianske rizoto, ktoré si môžete urobiť aj keď práve doma nemáte ryžu.

Do hrnca si nalejeme olivový olej (asi tak 2 polievkové lyžice) a pridáme kúsok masla. Zohrievame na miernom ohni. Keď je maslo roztopené pridáme opláchnutú pohánku a chvíľu ju smažíme. K pohánke prilejeme zopár naberačiek vývaru, tak aby bola pohánka zakrytá. Na miernom plameni za občasného miešania varíme. Keď sa nám tekutina vyparí opäť prilejeme vývar. Takto pokračujeme až kým pohánka nie je uvarená (cca 20 minút). Ochutnáme a ak je potrebné osolíme ju.

Keď je pohánka hotová, na panvicu si dáme olivový olej a sprudka osmahneme na plátky nakrájané šampiňóny. Trošku ich osolíme, pridáme tymián a pretlačený cesnak (keď pridáte cesnak ihneď huby odstavte). Huby pridajte k pohánke, premiešajte a pridajte hrsť nastrúhaného parmezánu a kúsok masla. Premiešajte a odstavte.
Pohánkové rizoto podávajte ozdobené strúhaným parmezánom a nasucho opraženými vlašskými orechami.

 


 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Jacunská

    zavřít okno