Pažitka
Název:

Pohankové rohlíčky pro děti od 1 roku


Pohankové rohlíčky pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka150 g
přepuštěné máslo (nebo klasické)100 g
kakao holandského typu20 g
kokosový cukr50 g
javorový sirup30 g (2 lžíce)
vejce1 ks
Postup přípravy:

Tenhle recept je úplná záhada. Ač pohanka u nás doma není žádným velkým favoritem, tyhle rohlíčky nějak podezřele rychle mizí ze stolu. Že bychom jí přišli na chuť? 

Ghíčko rozpusťte a promíchejte s kokosovým cukrem. Zapracujte také vejce, javorový sirup, kakao a po částech pohankovou mouku. Dobře prohnětejte rukama. Vzniknout by mělo těsto, se kterým se krásně pracuje a příliš se nedrolí. Můžete z něj celkem jednoduše vyválet i dlouhého hada, kterého jen nakrájíte na jednotlivé válečky a ty stočíte do rohlíčků.

Rohlíčky pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut (já jsem pekla na horkovzduch přesně 12 minut). První várku kontrolujte, těsto je tmavé a lehce tak můžete přehlédnout spálení.

Rohlíčky jsou křupavé, ne vyloženě měkké a dobře drží tvar. Vyzkoušela jsem těsto i vyválet na plát a vykrájet - povedlo se, dokonce i reliéf (otisk) dobře udržely, můžete tedy těsto použít i na klasické sušenky (jen pečte o něco kratší dobu).

Pokud nemůžete použít vejce, mám za to, že by měl recept fungovat i bez něj, každopádně se těsto bude nejspíše o něco více drolit. Pomohla bych si přidáním většího množství sirupu nebo ubráním části mouky (tipuji o cca 30 g méně). Je to ale jen můj odhad, nemám to vyzkoušeno. 

Dětská specifika: 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno